Valborg

Vid firandet av valborg på valborgsmässoafton (sista april) så har föreningen aktiviteter vid Åmynnesgården. Där har vi också lotteriförsäljning med fina vinster och tipsbingo i en slinga runt byn.

Senare på kvällen tänder vi majbrasan vid fotbollsplanen i slutet av Hambovägen. Det brukar vara en uppskattad tillställning som även lockar folk från både Bjästa och Köpmanholmen.

2024

Traditionsenligt firar vi valborg först på Åmynnesgården med bl.a. pilkastning och gåbingo. Där finns också möjlighet att köpa fika, hamburgare, korv och dricka.

2023

Evenemanget genomfördes med de sedvanliga aktiviteterna, för första gången på 4 år.
En fin avslutning på kvällen var att MoDo Hockey avancerade till SHL från att varit i Allsvenskan i 7 år. Det faktum att den 7:e finalmatchen spelades under tiden brasan tändes, gjorde att antalet deltagare kanske inte var så många, men detta till trots så kom några tappra själar och bevittnade elden.

2022

Trots att restriktionerna har lättats efter pandemin så har vi fortfarande inte tillgång till vår lokal då uthyrningen fortsätter några månader till.

2021

Även detta år är det inställt pga. pandemin Covid-19, men även pga. att Åmynnesgården är uthyrd till Örnsköldsviks kommun för förskoleverksamhet.

2020

P.g.a. av pandemin Covid-19 och de begränsningar i samhället som gäller med samling av max 50 personer i offentliga sammanhang, så har vi beslutat att ställa in årets firande.

Karta

Fotbollsspelaren visar var majbrasan tänds.