Hamburgerracet

Hamburgerracet är en aktivitet riktad främst till barn och unga. Med hjälp av sponsorer anordnar föreningen en 650m bana för mindre barn och 1,5 km bana för alla att ta sig runt på vilket vis de vill. Hoppa – springa – gå osv. Efter genomfört ”lopp” får man en hamburgare.

2023

Detta är första hamburgerracet efter att Åmynnesgården varit uthyrd till Örnsköldsviks Kommun under nästan 2 år samt pandemin under denna tid också.

Nu kör vi åter igen samarbete med Nätra SK som har funktionärer som tar hand om uppvärmning, start- och målgång samt hinderbana däremellan.

Den längre sträckan har också utökats till ca 1,8 km.

2018

Detta år samarrangerade föreningen med Nätra SK som hjälpte till med funktionärer i bl.a. uppvärmning och arbete kring banan.

Tyvärr utgick hästridning detta år och vi fick flytta start och mål till Åmynnesgården i sista minuten. Men upplägget blev ändå lyckat och det något vi kommer fortsätta med även nästa år. På så vis blir vi inte lika beroende av vädret som i år såg väldigt dystert ut på morgonen, men sprack upp till strålande sol när väl tävlingarna var igång.

Tidigare år

Första hamburgerracet genomfördes redan 2016 med uppföljande race år 2017.

Runtomkring själva ”tävlingen” – där alla är vinnare – fanns då också hoppborgar och hästridning.