Matstafetten i Åmynnet

Matstafetten är ett väldigt roligt sätt att träffa nya människor och umgås på ett trevligt sätt. Det är ett perfekt sätt att träffa dina grannar på om man är nyinflyttad.

Upplägget

Trerätters middag med nytt sällskap till alla rätter, på olika adresser i Åmynnet med omnejd.

Förberedelser

De ansvariga delar ut ett kuvert i brevlådorna, ungefär en vecka innan själva eventet, till de adresser som anmält sig. I kuvertet finns information om vilken rätt ni ska tillaga och på vilken adress kvällen börjar. Det är allt du får veta, vilken adress kvällen börjar på.

Matstafetten

Kvällen börjar på den adress man blivit anvisad till och när förrätten avnjutits kommer värdparet att öppna nästa kuvert, där information om var alla runt bordet kommer att äta sin varmrätt. Varje kuvert har en anvisad tid då det ska öppnas och tiderna måste följas noga för att kvällen ska fungera utan problem.

Efter varmrätten följer samma procedur för efterrätten. Vid ett angivet klocklag öppnar värdparet det sista kuvertet för att se var respektive par kommer att äta efterrätt.

Avslutning

När vi avslutat efterrätten så samlas vi för att umgås gemensamt på Åmynnesgården. Ofta arrangeras en kväll tillsammans med andra, utöver deltagare i matstafetten, för att ännu fler av byborna ska kunna umgås.

Anmälan

För anmälan gäller först till kvarn då det finns en begränsning i totalt antal deltagande par. Bor du ensam, ring en vän och bilda ett par. Information om anmälan kommer i din brevlåda.

Historiskt

Matstafetten har vi genomfört i Åmynnet under flera år och under lite olika tider på året, men i oftast i november.

2016: 19 november
2018: 21 april
2018 nr 2: 10 november
2019: 23 november

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-15101360-1