Matstafetten i Åmynnet

Matstafetten, eller cykelfesten som det också kallas, är ett väldigt roligt sätt att träffa nya människor och umgås på ett trevligt sätt. Det är ett perfekt sätt att träffa dina grannar på om man är nyinflyttad.

Upplägget

Trerätters middag med nytt sällskap till alla rätter, på olika adresser i Åmynnet med omnejd.

Förberedelser

De ansvariga delar ut ett kuvert i brevlådorna, ungefär en vecka innan själva eventet, till de adresser som anmält sig. I kuvertet finns information om vilken rätt ni ska tillaga och på vilken adress kvällen börjar. Det är allt du får veta, vilken adress kvällen börjar på.

Tidigare har man alltid behövt tillaga mat för 6 personer, 3 par.
Från 2022 testar vi att inte begränsa till enbart par, utan även kunna vara singel, vilket då innebär att man kommer tillaga mat för minst 3 och max 6 personer.
Information om hur många man blir på sin rätt kommer i kuvertet.

Matstafetten
Matstafetten

Matstafetten

Kvällen börjar på den adress man blivit anvisad till och när förrätten avnjutits kommer värdparet att öppna nästa kuvert, där information om var alla runt bordet kommer att äta sin varmrätt. Varje kuvert har en anvisad tid då det ska öppnas och tiderna måste följas noga för att kvällen ska fungera utan problem.

Efter varmrätten följer samma procedur för efterrätten. Vid ett angivet klocklag öppnar värdparet det sista kuvertet för att se var respektive par kommer att äta efterrätt.

Avslutningen på kvällen

När vi avslutat efterrätten så samlas vi för att umgås gemensamt på Åmynnesgården. Ofta arrangeras en kväll tillsammans med andra, utöver deltagare i matstafetten, för att ännu fler av byborna ska kunna umgås.

Hur anmäler jag mig till matstafetten?

För anmälan gäller först till kvarn då det finns en begränsning i totalt antal deltagande par.
Information om anmälan kommer i din brevlåda.

Matstafetten genom åren

Matstafetten har vi genomfört i Åmynnet under flera år och under lite olika tider på året, men i oftast i november.

2016: 19 november
2018: 21 april
2018 nr 2: 10 november
2019: 23 november
2022: Utgick pga. pandemi
2021: Utgick pga. pandemi
2022: 12 november
2023: 28 oktober